Schoolactiviteiten


Mijn schoolactiviteiten

Bewegingsonderwijs                      

Alle groepen krijgen op dinsdag en donderdag bewegingsonderwijs. Minimaal een van de lessen wordt gegeven door de vakleerkracht. We maken gebruik van de sporthal en de speelzaal voor de binnenlessen. Daarnaast worden van april tot oktober op de buitenaccomodatie vlak naast de school ook lessen gegeven.  

Gymspullen

Voor het volgen van bewegingsonderwijs is gymkleding verplicht. Een gympak of een korte broek en T-shirt is goed. Het is heel fijn als de kinderen sportschoenen hebben. Niet alleen voor de hygiëne maar ook voor de bescherming van de voeten tijdens de lessen. Zonder gymkleding kunnen de lessen dus niet gevolgd worden. Wilt u er voor zorgen dat uw kind, op de dagen dat het gymles heeft, gymkleren in een tas mee naar school neemt?

Schoolzwemmen

De kinderen krijgen één jaar schoolzwemmen in groep 4. Tijdens speciale kijkmiddagen mogen ouders komen kijken naar de zwemles. Ouders moeten zelf naar het zwembad komen.  De laatste tien minuten kunnen ze wat vragen aan de badjuf/ meester. Je mag het bad niet betreden met buitenschoenen. Speciale plastic overschoenen zijn te koop aan de kassa.

Adres: Optisport Dordrecht Sportboulevard                 
Fanny Blankers-Koenweg 10
3318 AX Dordrecht

Fietsen

Aangezien we met de leerlingen van de hogere groepen regelmatig op stap gaan, hebben alle leerlingen vanaf groep 6 een goed werkende fiets nodig. Vanaf groep 6 gaan we regelmatig op de fiets naar allerlei activiteiten toe. Voor een sportactiviteit zoals, schaatsen, zwemmen en klimmen of een biologieles in de Biesbosch of De Merwelanden hebben we altijd vervoer nodig. Een bus is heel duur en waar mogelijk zullen we proberen op de fiets te gaan. Wilt u er in dat geval a.u.b. er voor zorgen dat uw kind een goed werkende fiets met slot heeft?

Naschoolse activiteiten

Vanwege een mindering van de gemeentelijke subsidie zullen er komend schooljaar minder naschoolse activiteiten georganiseerd kunnen worden. Met de beschikbare middelen zullen bij voldoende aanmelding nog enkele activiteiten na schooltijd georganiseerd worden. Dit gebeurt in samenwerking met DWO. (Dordtse Welzijns Organisatie) Deelname aan de activiteiten blijft vooralsnog gratis.